Over mij

Mijn naam is Ellen de Kort, geboren in 1957 in Tilburg. Mijn loopbaan ben ik gestart als verpleegkundige. Na 17 mooie jaren in de zorg was het tijd voor iets anders en ben ik de studieboeken weer ingedoken. Na de opleiding Personeel & Arbeid heb ik enkele jaren als HR-adviseur gewerkt. 

Maar het begon weer te kriebelen, ik miste het échte contact met mensen. Coaching was voor mij daarom een heel logische stap.

De afgelopen jaren heb ik als (loopbaan)coach vele kilometers gemaakt in diverse branches in het bedrijfsleven en voor particulieren. In een persoonlijk en warm contact geef ik handvatten voor blijvende groei en ontwikkeling. Volgens anderen ben ik hierbij transparant, eerlijk en duidelijk in mijn communicatie. 

Mijn eigen emoties heb ik zelf altijd geuit met zang. Van plezier tot boosheid en verdriet, alles kan ik hierin kwijt. Daarom heb ik naast mijn werk als coach opleidingen in stemexpressie gevolgd. Hierbij heb ik geleerd dat het niet gaat om perfectie maar om jezelf te uiten en geluid te durven maken, hoe spannend het soms ook is. Het heeft mij geleerd om mezelf te laten horen en mezelf te durven uitspreken als het nodig is.

En dat wil ik anderen ook heel graag leren!

Een echte ontdekkingsreis draait niet om het ontdekken van nieuwe landschappen, maar om het hebben van nieuwe ogen. – Marcel Proust (Franse schrijver: 1871 – 1922) –