stemcoaching 

Hoe je een verhaal vertelt is belangrijk. Je wilt de ander immers motiveren, boeien of overtuigen. Op een ontspannen manier help ik je je stemgebruik te verbeteren. Samen zoeken we de juiste balans tussen de kracht van je stem en de ontspanning in je lichaam. Zo kun je met meer overtuiging en expressie jouw verhaal vertellen.

Workshops in Corona-tijd

Het is weer mogelijk om workshops te volgen. Onze veiligheid staat hierbij voorop. Uiteraard werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM voor een veilige leer- en werkomgeving. Voor in-companytrainingen geldt dat vooraf alles goed wordt afgestemd (groepsgrootte, wijze van werken enz.).

stemcoaching

De klank van je stem bepaalt hoe anderen jou inschatten en of ze zich laten overtuigen of inspireren. Hoe je iets zegt weegt vaak zwaarder dan wat je zegt. Met stemcoaching train je je stem en leer je de juiste toon te vinden om anderen te raken met jouw verhaal.

  mijn aanpak

  Vaak zet ik stemcoaching in als onderdeel van een ontwikkelingstraject. Maar ook groepscoaching werkt heel goed. Jouw stem staat altijd centraal. Vanuit vertrouwen, intuïtie en jouw eigen kwaliteiten, leer je spreken met zelfvertrouwen en overtuigingskracht. Onderdelen die aan bod komen zijn:

  • Gerichte oefeningen waarmee we werken aan jouw persoonlijke doelstelling
  • Ademhalingsoefeningen
  • Opwarmoefeningen voor lichaam en stem
  • Zang, ritme, beweging en dans

   Programma Workshop Stemcoaching

   De workshop stemcoaching geef ik samen met Chaja van der Heide. Zij is zangeres en gediplomeerd CVT*-zangdocent met theaterachtergrond.

   Ochtend

   • Kennismaking
   • Ontspanningsoefeningen
   • Opwarmoefeningen voor lichaam en stem
   • Korte uitleg CVT* en stemexpressie**

   Lunch

   Middag

   In de middag gaan we met gerichte oefeningen werken aan je persoonlijke doelstelling voor deze dag. We maken hierbij gebruik van adem, zang, ritme, beweging en dans.

   *Wat is CVT

   Het uitgangspunt van de complete vocal technique (CVT) is dat je, op basis van anatomie en fysiologie, alle klanken op een gezonde manier kunt maken. Als je maar weet hoe.

   **Wat is stemexpressie?

   Stemexpressie is het uiting geven aan gevoel met behulp van je stem. Het stelt je in de gelegenheid vrijheid en vertrouwen te ontwikkelen om te zien wie je bent en uit te dragen wat je wilt.

   Praktische informatie

   Voor wie
   Voor individuen en groepen

   Resultaat
   Na deze workshop ken je je stem beter en kun je haar beter gebruiken.

   Groepsgrootte
   6-12 personen

   Wanneer?
   We geven de workshop een keer per maand, afhankelijk van hoeveelheid aanmeldingen

   Waar?
   Er zijn verschillende locaties in het land waar wij de workshops geven namelijk Amstelveen, Barneveld, Teteringen en Utrecht.

   Kosten
   € 175,- per persoon (excl. btw) inclusief koffie, thee, water en een gezonde lunch. Prijzen voor groepen of bedrijven op aanvraag.

   Toen de nachtegaal op de fluit ging blazen, ging de zang verloren. 
   – Tao-